Kategorije
Broj 1 Vijesti

Pozdrav, svijete!

🕒 1 min

Dobro došli na prvi post našeg novog bloga kojim želimo podijeliti naše priče s Ljetne škole znanosti (S3). Zamislite ovo mjesto kao mjesto izvornih priča superjunaka, pri čemu naši superjunaci nose znanstvene plašteve u različitim područjima i pokušavaju poboljšati svijet u kojem živimo.

No krenimo ispočetka…

Tko smo mi?

Mi smo članovi udruge Društvo za edukaciju van okvira (EVO), no mnogi će nas prepoznati kao vaši prijašnji organizatori. Čitat ćete također i o nama.

Zašto to radimo?

Ukratko rečeno, želimo okupiti našu S3 obitelj i zabaviti se pričajući s njima. Ja osobno želim čuti vaše izvorne priče, što ste radili nakon S3-ja i što planirate sljedeće. Također, želimo proširiti S3 obitelj na sve koji su zainteresirani za znanost i njenu popularizaciju, bez obzira jesu li ikad bili dio S3-ja. Tko zna, možda pronađete interesantni labos koji bi željeli posjetiti ili pronađete osobe sa S3-ja koji žive u istom gradu ko i vi.

O čemu ćemo pisati?

Postoji mnogo ideja i tema koje želimo raspraviti s vama. Glavni fokus će biti razgovori s našim alumnijima, zanimljive znanstvene knjige i članci koje čitamo, te preglede organizacijskih alata. Također ćemo podijeliti neke kul DIY eksperimente koje možete izvesti kod kuće. 

Kad možete očekivati priču?

Mi ćemo pokušati podijeliti priču s vama svaki tjedan. Ukoliko se to ne dogodi, imajte na umu da smo mi volonteri i da želimo pričati s vama, tako da nemojte biti stranci nego nam se javite kad dobite naš mail.

Sutra ćemo krenuti s našim prvim alumni razgovorom. No prije nego krenemo, željeli bi čuti vas – Kako vam se sviđa ideja? Biste li željeli podijeliti svoju priču? Slobodno ostavite vaš komentar!

Autor Petra Gerber

Računalna biologinja s fokusom na podatke pojedinačnih stanica. Entuzijastica društvenih igara i pričanja s našim alumnijima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.