Kategorije
Broj 12 Vijesti

Bumblekite stipendija za S3 alumnije

🕒 2 min

Imaš li vještine u jednom ili nekoliko od sljedećih područja: software i data, područja vezana za zdravstvo (uključujući biološke znanosti i medicinu), izradu regulativa ili biznis? Ako je odgovor da, nemoj propustiti ovu super priliku! Drugu godinu zaredom donosimo stipendiju za pohađanje Bumblekite Onlinea – šest tjedana dugog programa o regulativama u zdravstvu i primjeni data sciencea i umjetne inteligencije u zdravstvu. Rok za prijavu za ljetni program je 13. lipnja 2021., a sam će se program održati u razdoblju od 24. srpnja do 5. rujna 2021.

Bumblekite je usmjeren na razvoj interdisciplinarnog načina razmišljanja i uspostavljanja međudisciplinarnih suradnji, a program je namijenjen studentima preddiplomskih i diplomskih studija, doktorandima, postdoktorandima, istraživačima i zaposlenicima u akademiji, kao i stručnjacima u ranim stadijima karijere. Više informacija o programu, predavačima, mentorima i projektima možeš pronaći ovdje. Također baci pogled na naš nedavni intervju s Tamarom, S3 alumnom i jednom od osoba iza Bumblekitea.

Zašto Bumblekite?

Regulativa je proizvod zdravstvenog sustava, kao i njegov navažniji način komunikacije. Stoga je dobro poznavanje procesa izrade regulativa ključno za razumijevanje i pristup zdravstenom sustavu. Osim stjecanja pregleda postojećih regulativa važnih za tvoj posao te razumijevanja regulativa kao komunikacijskog alata, polaznici Bumblekite programa također uče kako uspješno komunicirati u interdisciplinarnim timovima.

Primjer završne prezentacije projekta na Bumblekite-u 2020. Autor slike: Zsofi Lang.

Bumblekite nudi dinamično mjesto za učenje – iako je program u cijelosti online i traje 6 tjedana, broj radnih sati zapravo je 6 tjedno. Ukupno 30 odabranih polaznika bit će podijeljeno u grupe za rad na pojedinim projektima, koji će se baviti stvarnim problemima koje su dizajnirali stručnjaci iz vrhunskih organizacija diljem svijeta u područjima regulative zdravstvenih podataka i umjetne inteligencije.

Samo učenje u sklopu Bumblekitea mješavina je različitih stilova – od jedan-na-jedan i grupnih razgovora s mentorom, sve do grupnog i individualnog rada. Naposljetku, mentori, partneri na projektima i predavači vrhunski su stručnjaci s desetljećima iskustva u data scienceu, inženjerstvu, animaciji i vizualizaciji, zdravstvenom sustavu i regulativama na Cambridge University Health Partners, WEF itd., tako da nemoj propustiti ovogodišnje izdanje!

Stipendija za S3 alumnije

Bumblekite nudi jednu parcijalnu stipendiju (50% smanjenje školarine) za člana/icu S3 alumnija koji/a ima jednu od ili više iznad navedenih vještina, zainteresiran/a je za interdisciplinarnu komunikaciju i suradnju, dostupan/a tijekom trajanja ljetnog programa (27. srpnja – 5. rujna 2021.) te je:

  • student/ica (preddiplomski, diplomski, doktorski studij) ili zaposlen/a u neprofitnoj organizaciji – školarina smanjena sa $400 na $200, ili
  • postdoktorand/ica, zaposlenik/ca u državnom tijelu, ili zaposlenik/ica u startup kompaniji – školarina smanjena sa $600 to $300

Kako bi se prijavio/la za stipendiju, moraš ispuniti glavni obrazac za prijavu, te potom obrazac za stipendiju, najkasnije do 13. lipnja u 23:59 sati. U obrascu ćeš morati označiti prijavljuješ li se za neku od partnerskih stipendija pa ne zaboravi označiti opciju EVO/S3+, kako bi te organizatori prepoznali kao S3 alumnija među ostalim zaprimljenim prijavama. Najkasnije do 10. srpnja dobit ćeš odluku vezano za svoju prijavu.

Za sva pitanja o programu, procesu prijave ili stipendiji, kontaktiraj organizatore na bumblekite-team@four-corp.com.
Sretno s prijavom!

Autor Nikolina Šoštarić

Nikolina je kemičarka koja se trenutno bavi računalnom biologijom, točnije modifikacijama i interakcijama proteina. U slobodno se vrijeme bavi slikanjem, te je aktivna u popularizaciji znanosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.